Korte biografie

Viking Trio speelt composities van David Demuynck. Hij haalt zijn inspiratie niet enkel uit Zweden en zijn rijke mythologie, maar van over heel de wereld. Zijn muziek wordt vaak omschreven als filmisch. De combinatie van Fender Rhodes, effecten en synths geeft een toffe en frisse klank. Dit gekoppeld met de diepe klanken van Rob Vanspauwen en de ijzersterke grooves van David La Mela, levert mooie en krachtige muziek op. Het trio duikt in de lente de studio in om hun eerste album op te nemen. De inspiratie voor de plaat is de Noorse Mythologie gemengd met invloeden van hedendaagse Vikingen.

Uitgebreide biografie

Er was eens een viking die besloot om zijn bijl aan de muur te hangen en een meer vredelievende activiteit op te nemen dan het plunderen van onschuldige dorpen. Hij verhuisde van Stockholm (niet te verwarren met Stokkem) naar België om te zien of hij de lokale bevolking kon verblijden met zijn muziek. David Demuynck (hij nam een Vlaamse achternaam wegens integratie redenen) zocht de hulp van een Kelt op bas, Rob Vanspauwen en een Romein op de drums, David La Mela. Het Viking Trio was geboren!

Het trio bestaat niet uit nieuwkomers in de muziekscene. David Demuynck (geboren in Stockholm, nu inwoner van Hasselt) studeerde Jazz piano aan het conservatorium van Maastricht en behaalde daar zijn Master. Ondertussen heeft hij het podium al gedeeld met Gino Vanelli, Joost Zwegers, Stijn Meuris, Mauro Pawlowski, Steven de Bruyn, Geike Arnaert, Bazart, Gary Smulyan, Frank Vaganée en nog vele anderen. Hij heeft al een tour in de VS en in Frankrijk gedaan, speelt in vele projecten op verschillende plaatsen in de Euregio en dit dan ook nog eens in heel wat verschillende stijlen. Vorig jaar werd er zelfs een piano-afdeling in een school in Myanmar naar hem vernoemd. Hij schrijft al muziek van zodra hij wat kon piano spelen. Deze vorm van zelf expressie is voor hem altijd heel belangrijk geweest. Al de invloeden van de mensen en situaties doorheen de jaren hebben ook geholpen om zijn compositie stijl vorm te geven.

David La Mela uit Houthalen (B) is bedrijfsleider bij Sound Academy Maastricht. Hij studeerde aan het Conservatorium in Antwerpen met als afstudeerrichting ‘Jazz en Lichte Muziek’, en deed een jaartje Muziekregistratie in Den Haag. Verder is hij als drummer en basgitarist actief in verschillende bands. Eerder stond hij onder andere op Marktrock in Leuven, C-Mine Jazz Festival en Genk on Stage. 

Rob Vanspauwen is een gitarist, contrabassist en bassist uit Bilzen. Hij studeerde eerst gitaar bij Jan Formannoy aan het Conservatorium van Maastricht en behaalde daarmee zijn Bachelor. Enkele jaren later keerde hij terug en behaalde zijn Master in contrabas bij Philippe Aerts. Rob was tussen 2006 en 2015 ook veel actief als sound engineer en producer bij Artsound Recording Studio en nam daar verschillende nationale en internationale artiesten op. Momenteel heeft hij zijn focus echter gelegd op spelen en componeren.

Muziek

Video

Foto's

Pers

Viking Trio verraste het publiek met zijn filmische perceptie van experimentele muziekuitvoering. [...] De ‘film’ die ze brachten, tijdens de uitvoering, was geweldig: David gaf telkenmale één woord, symbool uit de Noorse mythologie, en liet iedere luisteraar zelf zijn/haar film dromen, terwijl hijzelf op zijn Fender Rhodes met futuristische klanken de omgeving compleet betoverde. De bas van Rob diepte dit alles nog eens uit, en David [La Mela] zorgde voor het kruid (lees: kruit).

Technische fiche

Klik op de fiche om pdf te downloaden.

Viking Trio Technische Fiche

Contact info

David Demuynck

E-mail: viking@vikingtrio.com

GSM: +32 473 877282